Vold på café i Køge

Retten i Roskilde

Dom afsagt den 10. februar 2015 i sagnr. SS 9A-7679/2014

En domsmandsret har den 10. februar 2015 behandlet en sag, hvor to brødre på henholdsvis 21 og 24 år var tiltalt for grov vold mod en mand. Volden foregik om eftermiddagen den 30. september 2014 på en café i Køge. Brødrene slog og sparkede manden flere gange. Den yngste bror var tiltalt for at have skubbet en kvindelig bekendt i caféen, som faldt over i et bord, hvorved hun slog ryg, nakke, skulder og underarm.

Den ældste bror forklarede, at han havde været kæreste med kvinden der blev skubbet. De var gået fra hinanden mens kvinden var gravid. Han troede det var hans barn, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Kvinden ville ikke oplyse, hvem der var far til barnet. På dagen for overfaldet fandt han ud af, at kvinden var på café med en mand. Hun havde barnet med i barnevogn, som var stillet udenfor caféen. Han tog sin bror med hen til caféen, fordi han skulle give ham kørelejlighed. Det var tanken, at han ville tale med kvinden, og han kom til at reagere i vrede, da det gik op for ham, at kvinden havde en anden. Han slog manden med flad hånd i baghovedet og hev ham med udenfor, hvor han slog og sparkede ham.

Den yngste bror forklarede at han først kom ind i caféen, da hans storebror og manden var i tumult. De væltede ud af døren og stødte ind i ham. Han gav manden et skub, så han faldt, hvorefter han slog og sparkede ham. Han lagde ikke mærke til at kvinden blev skubbet.

Kvinden forklarede, at hun den pågældende dag var på café med sin kæreste for at drikke kaffe. Pludselig kom hendes ekskæreste ind og overfaldt hendes kæreste. Hun kan ikke rigtig huske hvad der skete.

Den overfaldne mand forklarede, at han blev slået i baghovedet og hevet med udenfor, hvor han blev skubbet og sparket. Han så ikke hvem der sparkede, for han lå med armene over hovedet for at beskytte sit hoved. Han fik hjernerystelse og var øm i kroppen efter episoden.

Efter at have hørt forklaringerne fra parterne og fra vidner til overfaldet fandt retten de to brødre skyldige i vold mod manden. Retten fandt det ikke bevist, at kvinden var blevet skubbet, hvorfor den yngste bror blev frikendt for dette forhold. Ved strafudmålingen lagde retten navnlig vægt på, at der var tale om uprovokeret vold og at volden var foregået i forening og efter fælles aftale. Derudover blev der lagt vægt på, at brødrene opsøgte situationen.

Det var ikke bevist, at den yngste bror havde skubbet til kvinden, hvorfor han blev frikendt for dette forhold.

Den ældste bror blev idømt 3 måneders ubetinget fængsel og den yngste 5 måneders ubetinget fængsel.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •