Tre unge mænd idømt fængselsstraf for hjemmerøveri

Tre unge mænd idømt fængselsstraf for hjemmerøveri mod en mand og en kvinde i lejlighed

I april 2011 aftalte tre mænd på 17, 19 og 21 år at begå hjemmerøveri mod en kvinde, som ingen af dem kendte i forvejen. En fjerde mand, hvis sag behandles særskilt, havde fortalt dem, at hun lå inde med penge. De tog alle fire hen til lejlighedskomplekset. Fjerdemanden blev i opgangen og holdt vagt.  De tre mænd gik op til lejligheden og ringede på. De var maskerede og medbragte en kniv og en attrappistol, der lignede en ægte pistol.

Da kvinden åbnede, trængte de tre mænd ind i lejligheden, og truede hende med kniven og attrappistolen, og fik hende til at sætte sig i sofaen. Der var også en mand i lejligheden, og ham fik de også til at sætte sig.

De fratvang kvinden flere forskellige ting, blandt andet smykker og cigaretter, samt 8.000 kr. i kontanter, og forlod stedet.

De tiltalte erkendte sig skyldige, og to af de tiltalte blev idømt 2 år og 6 måneders ubetinget fængsel. Den tredje blev idømt 2 år og 4 måneders ubetinget fængsel som tillægsstraf til en tidligere idømt fængselsdom. Der blev ved strafudmålingen lagt vægt på, at der var tale om et egentligt hjemmerøveri, at de tre tiltalte befandt sig i lejligheden mens en fjerde person holdt vagt, at de var maskerede og benyttede våben i form af kniv og en attrappistol, som fremstod som ægte, samt at de tiltalte forventede at finde store værdier i lejligheden. Retten lagde også vægt på, at der ikke blev brugt fysisk vold, og at de tiltalte erkendte sig skyldige.

De tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •