Tre mænd skyldige i gaderøverier af dyre armbåndsure på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg idømte i går to mænd i alderen 22 og 23 år henholdsvis 2 år og 6 måneder samt 9 måneders fængsel for røverier på Frederiksberg, ligesom en 19-årige mand blev kendt skyldig i brugstyveri, røveri og røveriforsøg samt indbrud.

Mændene var tiltalt for sammen at have begået to røverier og et røveriforsøg i eftermiddags- og aftentimerne i oktober og november 2014 på C.T. Barfoeds Vej på Frederiksberg.

Røverierne var foregået ved, at mændene havde truet udvalgte personer med kniv til at få udleveret værdifulde armbåndsure af mærket Hublot og Rolex. I ét af tilfældene var der også anvendt gasspray i ansigtet på et af ofrene. Mændene var kommet i kontakt med deres ofre ved at respondere på privatpersoners annoncer om salg af dyre armbåndsure i Den Blå Avis.

Derudover var mændene tiltalt for indbrud, og den 22-årige mand var tiltalt for i 10 tilfælde at have begået databedrageri eller forsøg herpå ved at købe varer med stjålne kreditkort.

Sagen blev behandlet af en domsmandsret, som mente, at både den 19-årige og den 22-årige var skyldige i henhold til anklageskriftet. Retten mente, at den 23-årige alene var skyldig i et røveriforhold.

Straffen blev fastsat til fængsel i 2 år og 6 måneder til den 22-årige, der blev fundet skyldig i henhold til anklageskriftet.

Straffen blev fastsat til fængsel i 9 måneder til den 23-årige, der blev fundet skyldig i ét forhold af røveri.

For så vidt angår den 19-årige, som blev fundet skyldig i henhold til anklageskriftet, blev der alene afsagt skyldkendelse, idet sagen vedrørende ham afventer resultatet af en mentalundersøgelse.

De 22-årige ankede dommen til formildelse.

Den 23-årige modtog dommen.

De tre tiltalte har været varetægtsfængslede fra den 18. november 2014.

Sagen har journalnummer SS-1319/2015.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •