Taxachauffør dømt for vold mod kunder

Retten i Glostrup

En 52årig taxachauffør er blevet straffet med fængsel i 60 dage for at slå en kvindelig og en mandlig kunde med knytnæveslag i hovedet samt for at spytte kvinden i ansigtet. Taxachaufføren blev endvidere frakendt retten til at køre taxa i 1 år.

Taxachaufføren forklarede, at han ventede længe på de to, som havde bestilt en taxa. De blev sure over at taxametret derfor fra start stod på 57 kr. De ville ikke betale, og han blev derfor sur og stoppede taxaen. Han forklarede videre, at kunderne steg ud af taxaen, hvorpå han kørte hen til Høje Taastrup station. Mens han holdt der, kom de to kunder hen til taxaen igen, hvor han skubbede lidt til dem og derefter kørte med en anden kunde.

Manden og kvinden forklarede derimod, at taxachaufføren havde råbt og skreget, at de skulle betale, hvorfor de havde kontaktet taxacentralen, der sagde, at de bare skulle gå. De var derfor gået hen til stationen for at finde en anden taxa. Da de var 10 – 15 meter fra den anden taxa, så de at det var den samme taxa som tidligere. De vendte om, men taxachaufføren kom nu løbende mod dem og slog først manden i baghovedet og derefter kvinden med knyttet hånd i ansigtet, hvorpå han spyttede hende i ansigtet. Retten lagde kundernes forklaringer til grund og dømte taxachaufføren skyldig i vold.

Da episoden fandt sted for et år siden, og da taxachaufføren ikke tidligere var straffet og i øvrigt havde gode personlige forhold, blev fængselsstraffen gjort betinget.

Sagsnr. 8195/2015

Dom den 3. September 2015

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •