Skud ind ad vindue i lejlighed gav flere års fængsel

Retten I Holstebro har ved dom af 30. marts 2011 dømt to mænd på 23 og 24 år for at have skudt ind ad et vindue i en beboelseslejlighed med et oversavet jagtgevær.

Retten har ved dom af 30. marts 2011 dømt to mænd på 23 og 24 år for at have skudt ind ad et vindue i en beboelseslejlighed med et oversavet jagtgevær. Det skete midt om natten den 13. januar 2011.

Samtidig blev en 38-årig kvinde dømt for medvirken til besiddelse af geværet under særlig skærpende omstændigheder. Hun havde lånt sin bil til de to mænd til at køre hen til stedet med geværet.

Straffen for kvinden blev fastsat til fængsel i 1 år og 3 måneder. Manden på 23 år, som havde skudt, fik en straf på 2 års fængsel. Den 24-årige, som var med til skyderiet, fik 2½ års fængsel. Han fik en højere straf, fordi han tidligere var straffet mange gange for blandt andet vold. Han var lige var blevet prøveløsladt få dage inden skudepisoden.

De to mænd erkendte sig skyldige i at have skudt med geværet, men nægtede, at de ville udsætte beboeren i lejligheden for fare. De troede ikke, at han var hjemme. Retten fandt det dog bevist, at han befandt sig i lejligheden, da der blev skudt, og at de to mænd måtte være klar over det.

Baggrunden for episoden var længere tids strid mellem kvinden og hendes tidligere mand. Hun og de to yngre mænd mente, at beboeren af lejligheden var med til at bakke hendes tidligere mand op i at true hende på livet.

Alle de tre tiltalte udbad sig betænkningstid i 14 dage for at overveje anke.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •