Kvinde straffet med en bøde på 10.000 kr. for bl.a. falsk anmeldelse af biltyveri

Retten i Herning

En kvinde blev ved retten i Herning den 26. januar 2015 straffet med en bøde på 10.000 kr. for først at være kørt galt i sin bil uden at anmelde det og bagefter at have meldt samme bil stjålet.

Kvinden, som var fra Holstebro, havde sat sin bil hos sin søn, hvor hun skulle sove, for herefter at tage i byen sammen med sønnen og nogle venner. På et tidspunkt tog hun en taxa hjem alene. Senere på natten kunne politiet konstatere, at kvindens bil var forulykket med materiel skade til følge uden, at forholdet var blevet anmeldt til hverken ejeren af de ting, som det var gået ud over eller politiet. Politiet fandt frem til, at kvinden overnattede hos sin søn og rettede henvendelse på adressen. Her kunne politiet konstatere, at kvinden lå og sov. Kvinden, som ifølge politiets forklaring, virkede spirituspåvirket, nægtede at have kørt i bilen. Da bilen ikke havde opbrudsmærker, mistænkte politiet straks kvinden for at have kørt i bilen. I lejligheden konstaterede politiet, at kvinden var i besiddelse af bilens ene sæt originale nøgler. Politiet ringede til kvindens samlever i Holstebro, som fortalte, at det andet sæt nøgler befandt sig hos ham. Da også bilens forsikringsselskab, som kvinden anmeldte skaden til, fattede mistanke om, at noget var galt, undersøgte en konsulent forholdene nærmere. I retten forklarede konsulenten, at han dels kunne konstatere, at bilen var startet med en af de originale nøgler, og at der ikke var lavet mere end to originale sæt nøgler til bilen. Til sidst undersøgte politiet de taxature, som var kørt til sønnens adresse den pågældende aften og kunne heraf udlede, at kvindens søn først var kommet hjem efter uheldstidspunktet, og at han derfor ikke kunne være den, som havde kørt bilen. Senere anmeldte kvinden, at bilen den pågældende aften var blevet stjålet.

Retten anså det for bevist, at kvinden selv havde kørt bilen, og at hun efterfølgende falsk havde anmeldt den for stjålet. For disse forhold blev kvinden straffet med 20 dagbøder på 500 kr., svarende til i alt en bøde på 10.000 kr.

Kvinden mødte ikke frem i retten, men kvindens samlever, som var mødt, oplyste, at kvinden kunne modtage dommen.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •