Frifundet trods DNA Hit

En 31 årig mand fra Københavns Vestegn er ved dom af den 10. november 2011 blevet frifundet for en tiltale for indbrudstyveri til en samlet kosterværdi på over 200.000 kr. i en villa i Gentofte.

Som bevis mod tiltalte var alene et DNA-hit, der betød, at der var mere end 1.000.000 gange større sandsynlighed for, at blod fundet på gerningsstedet stammede fra tiltalte end fra en anden tilfældig person i den danske befolkning.

Tiltalte, der først var afhørt om indbruddet ca. 4 måneder efter gerningstidspunktet, var ikke tidligere straffet for berigelseskriminalitet, har fast vellønnet arbejde, eget hus, kæreste og 2 børn, og nægtede ethvert kendskab til indbruddet.

Der var ikke af politiet foretaget andre efterforskningsskridt af nogen art, og retten fandt herefter, at tiltaltes bopæl ca. 11.7 km. fra gerningsstedet – i lighed med ca. 1.000.000 andre personer – ikke i sig selv var fuldt tilstrækkeligt yderligere bevis.

Det blev i dommen bemærket, at politiet kunne have foretaget ransagning hos tiltalte, indhentet masteoplysninger vedrørende tiltaltes mobiltelefon og foretaget legemsundersøgelse vedrørende arkonstatering.

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •