Fængsel i 1 år og 6 måneder for grov vold ved knivoverfald

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en 21-årig mand er blevet frifundet for forsøg på manddrab, men er fundet skyldig i grov vold.

Den da 20-årige var tiltalt for den 15. januar 2015 på hjørnet af Svanevej og Ørnevej i København sammen med to uidentificerede medgerningsmænd at have forsøgt at dræbe en 21-årig mand med flere knivstik.

Tiltalte, der er medlem af AK81, nægtede sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke deltog i knivoverfaldet. Tiltalte og den 21-årige forklarede, at de kendte til hinanden, og at den 21-årige ca. 1½ år tidligere havde lukket en fest ned, hvor tiltalte var en af gæsterne. Herefter havde de mødtes en enkelt gang i en klub samt haft en kort korrespondance på Facebook.

Den 21-årige forklarede, at han om aftenen den 15. januar 2015 var sammen med en ven, da han på et hjørne ved Svanevej blev omringet af tiltalte og to andre personer. Efter en kort diskussion fik den 21-årige flere knivstik på overkroppen, herunder et knivstik i højre side af brystet. Det lykkedes den 21-årige at undløbe fra stedet.

Ifølge de lægelige oplysninger havde den 21-årige fået i alt fire knivstik, hvoraf det stik, som ramte ham i højre side af brystet, var det mest alvorlige. Ingen af knivstikkene havde ramt vitale organer. Den 21-årige havde haft et blodtab på mindst 1,8 liter, men havde ikke været i manifest livsfare som følge af overfaldet.

Sagen blev behandlet af et nævningeting. Fem nævninger og tre dommere mente i overensstemmelse med den 21-åriges forklaring, at det var tiltalte, der sammen med to ukendte personer havde deltaget i knivoverfaldet, og at det også var tiltalte, der havde stukket den 21-årige i højre side af brystet. Der var ikke nærmere oplysninger om de knive, der var anvendt. Blandt andet derfor var det ikke bevist, at tiltalte havde haft til hensigt at dræbe den 21-årige. Tiltalte var derfor alene skyldig i grov vold. En nævning stemte for at frifinde den tiltalte helt, da nævningen ikke mente, at det var bevist, at tiltalte deltog i overfaldet.

Retten fastsatte straffen for tiltalte, som tidligere var straffet for vold, til fængsel i 1 år og 6 måneder.

Den dømte, som havde været frihedsberøvet siden den 2. marts 2015, modtog dommen og blev derefter løsladt af anklageren.

Sagen har journalnummer SS-4650/2015.

Hvad synes du om dommen

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •