Anbringelse på psykiatrisk hospital og udvist for trussel om terror

Retten på Frederiksberg

20-01-2016

Retten på Frederiksberg har i dag idømt en 32-årig mand anbringelse på psykiatrisk hospital og udvisning for bestandig for at have truet med terror og billiget terror.

Sagen er blevet behandlet som en nævningesag. Den 18. januar 2016 afgjorde retten, at den 32-årige er skyldig i tre forhold af trusler om terror og billigelse af terror ved opslag på sin Facebook-profil, i breve til politiet og i e-mails til Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg. Der henvises til rettens meddelelse om kendelsen om skyld af den 18. januar 2016, som findes på hjemmesiden.
Den 32-årige har været mentalundersøgt og er fundet sindssyg. Han kan derfor ikke straffes med normalt fængsel. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at han skulle dømmes til anbringelse på psykiatrisk hospital, hvilket var anbefalet i mentalerklæringen og af Retslægerådet.

Der blev afgivet 10 stemmer for, at den 32-årige skulle dømmes til anbringelse på psykiatrisk hospital, mens der blev afgivet 2 stemmer for, at han alene skulle underkaste sig en dom til behandling på psykiatrisk hospital. Efter stemmereglerne blev resultatet, at den 32-årige skal anbringes på psykiatrisk hospital uden fastsat længstetid. Det betyder, at han ikke kan udskrives fra hospitalet, uden at retten godkender det.

Den 32-årige, som tidligere ved dom var udvist med indrejseforbud i 10 år, blev endvidere udvist af Danmark for bestandig. Der blev afgivet 2 stemmer for, at udvisningen alene skulle være betinget, men efter stemmereglerne blev udvisningen gjort ubetinget. Den 32-årige er født i Rusland og er statsløs.

Den 32-årige modtog dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen på en lukket psykiatrisk hospitalsafdeling.

Sagen har journalnummer SS-11820/2015.

Hvad synes du om dommen

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •