64 årig mand fra Vejle dømt til anbringelse i psykiatrisk hospital for drab på samlever

En 64 årig mand stod tiltalt for drab ved i tiden mellem den 7. september og den 24. september 2008 på sin bopæl i Vejle, ved vold mod halsen, at have dræbt sin samlever. Den 60 årige kvinde blev fundet død i sin seng den 24. september 2008. I følge obduktionsrapporten havde kvinden været død i mindst 14 dage. Manden var forsvundet og blev først fundet den 29. marts 2009, hvor han blev anholdt i nærheden af grænsen.

Manden, som nægtede sig skyldig, forklarede i retten, at hans samlever havde haft en anden mand med hjem, som hun havde overnattet med i parrets dobbeltseng, mens han sov i værelset ved siden af, og at han næste dag fandt hende død i sengen. Grunden til, at han ikke underrettede hverken politi eller pårørende om dødsfaldet, men i stedet forsvandt, var, at han dels ikke stolede på politiet, dels overvejede han at tage sit eget liv.

Retten lagde efter bevisførelsen til grund, at der om aftenen, den 6. september 2008, på et værtshus, havde været en episode mellem parret, hvor manden, som var jaloux, havde slået kvinden og truet hende. Dette havde medført, at kvinden blev så bange, at hun overnattede hos en bekendt og dagen efter tog på krisecenter. Hun forlod krisecenteret samme eftermiddag, og ingen vidner havde siden set hende i live. Manden havde efter den 8. september opholdt sig i lejligheden, og han havde smurt brun sæbe på nogle døre i lejligheden og på liget, som han endvidere havde dækket til med flere lag dyner og tæpper. Overfor venner og bekendte havde manden optrådt upåfaldende og løjet om, hvor kvinden befandt sig.

Han havde endvidere gemt sig for politiet i mange måneder efter liget var fundet. På den baggrund tilsidesatte retten mandens forklaring om, at kvinden den 7. september 2008 havde haft en anden mand med hjem, og retten fandt det bevist, at manden var gerningsmand til den vold mod halsen, der medførte kvindens død. Flertallet af de voterende fandt det bevist, at dødsårsagen var kværkning, og at manden derfor havde forsæt til at dræbe kvinden. Da manden ifølge en indhentet mentalerklæring var sindssyg, blev han i stedet for straf, dømt til anbringelse på psykiatrisk hospital uden tidsbegrænsning.

Manden ankede dommen.

Strafferammen for manddrab

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •