35-årig mand idømt 16 års fængsel for opblanding af 9,12 kg kokain og forsøg på opblanding af 101 kg kokain. En 32-årig mand er frifundet.

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en sag, hvor to mænd på 35 og 32 år har været tiltalt for i perioden frem til 6. november 2014 i en kælderlejlighed i Vanløse at have opblandet store mængder kokain samt våbenbesiddelse.
Den 35-årige havde siden 2012 været lejer af en kælderlejlighed på Rosenlunds Alle i Vanløse, i hvilken lejlighed der i november 2014 blev fundet blandt andet 155 gram kokain og ca. 59 kilo fyldstof samt flere våben. Der var derudover i lejligheden to store pressere samt diverse effekter til opblanding af kokain. Den 35-åriges fingeraftryk samt dna, som med en bevismæssig vægt på over 1 mio. kunne stamme fra ham, fandtes på mange af effekterne. Desuden havde han erkendt at have opblandet 500 gram kokain.

Den 35-årige mand blev fundet skyldig i at have opblandet i alt 9,12 kg kokain samt skyldig i forsøg på opblanding til en mængde på ikke under 101 kg kokain. Han blev endvidere fundet skyldig i besiddelse af en M75 automatriffel, en ladt halvautomatisk pistol og et oversavet haglgevær.

Den 35-årige mand, som var ustraffet, blev idømt fængsel i 16 år.

Der var også fingeraftryk på den ene presser fra den 32-årige, som forklarede, at han havde hjulpet den 35-årige, som han kendte, med flytte den ene presser, og at fingeraftrykket måtte stamme herfra. Retten frifandt ham, da det ikke var bevist, at den 32-årige var skyldig i den tiltale, der var rejst, idet han havde siddet fængslet i en anden sag fra den 27. februar 2014, dvs. i over 8 måneder af gerningsperioden.

På de fundne våben blev der fundet dna-spor, som med en bevismæssig vægt på 60.000 kunne stamme fra den 32-årige. Retten kunne ikke afvise, at dette dna-spor kunne stamme fra den 32-åriges enæggede tvillingebror og frifandt derfor også den 32-årige for våbenbesiddelse.

Den 35-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke. Han blev fortsat varetægtsfængslet.

Den 32-årige blev løsladt til fortsat afsoning i en anden sag.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •