3 unge mænd dømt for hjemmerøveri og andre røverier

Retten i Glostrup

Retten i Glostrup har den 8. juli 2015 afsagt dom i en nævningesag mod 3 tiltalte på 16, 17 og 16 år.
En tiltalt, der var 15 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i 2 egentlige hjemmerøverier og 3 andre røverier, vidnetrusler og nogle mindre forhold. Røverierne var begået inden for 17 dage. Han blev straffet med fængsel i 5 år og 6 måneder.

En anden tiltalt, der var 16 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i 1 egentligt hjemmerøveri og 2 andre røverier og i vidnetrusler. Han blev straffet med fængsel i 4 år og udvist betinget.

En tredje tiltalt, der var 15 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i 1 egentligt hjemmerøveri og 1 andet røveri samt nogle mindre forhold. Han blev straffet med fængsel i 3 år og 6 måneder.

Ved strafudmålingen lagde retten i skærpende retning vægt på røveriernes antal og grovhed, herunder at der var tale om egentlige hjemmerøverier, og i formildende retning lagde retten vægt på, at de tiltalte alle er meget unge og ikke tidligere er straffet.

De tiltalte overvejer, om de vil anke dommen.

De tiltalte, der har været varetægtsfængslet på sikrede institutioner for unge siden den 8. oktober 2014, blev varetægtsfængslet efter dommen.

Rettens sag: 15-3982/2015

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •