3 år og 6 måneders fængsel for forsøg på at sætte ild til bolig på plejehjem

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en 29-årig mand er idømt fængsel i 3 år og 6 måneder blandt andet for forsøg på at sætte ild til en bolig i et plejehjem i Valby.
Den 29-årige mand blev af et enigt nævningeting fundet skyldig i forsøg på den 30. oktober 2013 at sætte ild til en lejlighed i et botilbud knyttet til et plejehjem i Valby for svagtseende og blinde, fortrinsvis ældre mennesker. Beboernes liv ville være blevet udsat for overhængende fare, hvis ikke ilden var blevet slukket. Han blev endvidere dømt for forsøg på brandstiftelse samme sted den 5. november 2013. Der var dog ikke i dette tilfælde fare for beboernes liv.

Den 29-årige var tidligere ansat som rengøringsassistent på plejehjemmet. Han blev ved dommen også dømt for tyverier og forsøg herpå fra beboerne. Ildspåsættelserne skete for at slette spor efter tyveriforsøg.

Han blev endvidere dømt for et røveri, hvor han havde bragt stjålne ting fra en sovende beboer i sikkerhed ved at vise en vagt på plejehjemmet sin luftpistol og truet ham, men blev frifundet for forsøg på hjemmerøveri.

Den 29-årige blev derudover dømt for flere tilfælde af databedrageri, idet han havde bestilt varer over internettet blandt andet ved brug af kortoplysninger fra en beboer på plejehjemmet.

Straffen blev af et enigt nævningeting fastsat til fængsel i 3 år og 6 måneder. Den 29-årige var ved en mentalundersøgelse fundet omfattet af straffelovens § 69, som omhandler personer, der ved den strafbare handlings foretagelse var i en tilstand, der var betinget af mangelfuld udvikling, svækkelse eller forstyrrelse af de psykiske funktioner.

Den dømte 29-årige modtog dommen.

Den dømte, der har været frihedsberøvet siden den 15. november 2013, blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Sagen har journalnummer SS-7079/2014.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •