23 årig mand idømt 3 år og 6 måneders fængsel for blandt andet voldtægt af mindreårig pige

Retten i Næstved

Domsresumé

En 23-årig mand fra Sorø er den 29. oktober 2015 fundet skyldig i blandt andet seks voldtægter af en pige, heraf én voldtægt mens hun var 13 år, to voldtægter, mens hun var 14 år, og to voldtægter, mens hun var 15 år. Manden var 20 år, da den første voldtægt blev begået.

Manden kom i kontakt med pigen over internettet. Under en samtale med hende på Skype fik manden – ifølge sin egen forklaring ved et uheld – optaget en video af pigen, hvor hun var helt eller delvis nøgen. Manden formåede herefter at tvinge pigen til samleje og anden seksuel kontakt end samleje med ham under trussel om, at han ellers ville lægge videoen ud på facebook eller YouTube.

I en periode på først godt ni måneder skruede manden op for kravene til antallet og indholdet af de seksuelle ydelser. Manden holdt derefter en pause på godt et halvt år, hvorefter han dukkede op igen. Manden havde oprettet falske facebook-profiler, som havde til formål at lægge yderligere pres på pigen, idet han på den måde fik hende til at tro, at en anden mand havde fået fat i videoen, og at begge mænd nu truede med at lægge videoen ud på internettet, hvis hun ikke imødekom mandens krav om seksuelle ydelser.

Manden var blandt andet tillige anklaget for at have voldtaget pigen over internettet ved ”skype-sex”, hvor de ikke fysisk var sammen, ligesom han var anklaget for forsøg på voldtægt over internettet i en række tilfælde, herunder af pigen, men også to ekskærester, herunder sin søns mor. Manden blev dog alene dømt for ulovlig tvang, til dels forsøg herpå og blufærdighedskrænkelser i disse forhold, idet retten mente, at en voldtægt eller forsøg herpå over internettet ikke er voldtægt i straffelovens forstand.

Pigen blev tilkendt en godtgørelse for tort på 100.000 kr.

SS 4067/2015

Hvad synes du om dommen

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •