2 års fængsel til unge mænd for supermarkedsrøverier

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg har i dag i dømt tre unge mænd på 18, 19 og 20 år fængsel i 2 år for en række røverier begået mod supermarkeder i hovedstadsområdet i fra november til december 2014.

En fjerde gerningsmand på 20 år – der kun havde deltaget i et af røverierne og havde erkendt sin tilstedeværelse på gerningsstedet – blev idømt en betinget dom på 6 måneders fængsel med vilkår om, at han skal afvikle 100 timers samfundstjeneste.

Røverierne var alle begået om aftenen – typisk tæt på lukketid – og gerningsmændene var altid maskerede. Grundet fund af blandt andet tøj hos den ene af gerningsmændene, kunne han genkendes på videoovervågningerne fra de røverier, som han havde deltaget i.

For de to øvrige gerningsmænds blev der især lagt vægt på teleoplysningerne i sagen. I de tilfælde, hvor røverierne var sket i det område, hvor de to boede og færdes, mente retten ikke, at teleoplysningerne alene kunne føre til domfældelse. I de røverier, der ikke var begået i deres lokalområde, dømte retten dem blandt andet med den begrundelse, at de ikke havde kunnet givet nogen troværdig forklaring på, hvorfor de havde opholdt sig i området tæt på gerningstidspunktet.

De dømte har nu 14 dage til at afgøre, om de vil anke dommen.

Sagen har j.nr. SS 4940/2015.

Hvad synes du om dommen

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •