2 års fængsel for knivstikkeri i S-tog

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en 22-årig mand er idømt fængsel i 2 år for grov vold.

Den 22-årige blev fundet skyldig i grov vold ved den 22. november 2013 om eftermiddagen med en kniv at have stukket en dengang 19-årig mand i låret og ballen i et S-tog mellem Åmarken Station og Ny Ellebjerg Station i København. Den 22-årige var tiltalt for forsøg på manddrab, men blev alene dømt for grov vold.

Den 22-årige forklarede i retten, at han på det pågældende tidspunkt var påvirket af hash og led af angst, fordi han tidligere selv var blevet overfaldet. I situationen troede han, at den 19-årige havde været med til at overfalde ham, og han var bange for, at det ville ske igen. I retten kom det imidlertid frem, at den 19-årige intet havde med det eventuelle tidligere overfald på den 22-årige at gøre. Den 19-årige var således blot en helt tilfældig S-togsrejsende, som var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Nævningetinget mente, at det var bevist, at den 22-årige uprovokeret og uden tøven overfaldt den 19-årige og med stor voldsomhed stak ham med en kniv flere gange i låret og i ballen. Der var tale om dybe stiksår, som medførte læsion af blandt andet en pulsåre. De lægelige oplysninger viste, at den 19-årige havde været i overhængende livsfare på grund af et stort blodtab. Den 22-årige var efterfølgende gået videre gennem kupeen, hvorefter han vendte om og med løftet kniv nærmede sig den 19-årige, men blev stoppet af den 19-åriges kammerat.

To nævninger og to juridiske dommere mente, at der alene var tale om grov vold, mens fire nævninger og én juridisk dommer mente, at der var tale om forsøg på manddrab. Der medvirkede i alt seks nævninger og tre juridiske dommere i sagen. Ved afstemning om skyldsspørgsmålet har hver nævning og hver dommer én stemme. En afgørelse, der er ugunstig for den tiltalte, kan kun vedtages med mindst fire stemmer fra nævningerne og mindst to stemmer fra de juridiske dommere. Resultatet blev herefter, at den 22-årige ikke var skyldig i forsøg på manddrab, men i grov vold.

Retten var enige om at fastsætte straffen for den 22-årige til fængsel i 2 år. Straffen omfattede også 62 dage fra et tidligere idømt voldsforhold.

Den dømte 22-årige modtog dommen.

Den dømte, der har været frihedsberøvet siden den 23. januar 2014, blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Sagen har journalnummer SS-6344/2014.

Hvad synes du om dommen?

Kommentar

Kommentar

  •  
  •  
  •  
  •